Ismerj meg egy picit bennünket!

Angol nyelvtanulás házi feladat és otthontanulás nélkül. Jelenleg ezt 16 nyelvstúdiónkban kínáljuk ezt Neked!

A Hollywood Nyelvstúdió alapítójától, a szisztéma létrehozójától

A Hollywood Nyelviskola alapításakor olyan feltételeket akartam teremteni a tanulni vágyóknak, melyek segítségével a lehető leggyorsabban, a lehető legkellemesebben és a lehető legjobban tudják elsajátítani az általuk választott idegen nyelvet (angol, német, olasz, spanyol).

Alapvető célom a használható nyelvtudásmegszerzésének biztosítása volt. Ez valódi nyelvtudást jelent, mellyel tanulóink magasan kitűnhetnek a munkáért folytatott versenyben és külföldön is jól megállják a helyüket.
Tanulóink az ország egyik legnehezebb nyelvvizsgáján 80%-os eredménnyel – szinte minden esetben első próbálkozásra – mennek át.

Küldetésünk: Tanulóink elérik céljukat, tanulás közben kifejezetten jól érzik magukat, mentesek a hagyományos oktatás ártalmaitól és a tehetség virágzik.

Kristóf Kata alapító

A Hollywood Nyelvstúdió társalapítójától, márkaépítőjétől

20 évvel ezelőtt történt
Akkoriban egy reklámokat gyártó mikrovállalkozás tulajdonosaként éreztem, hogy tanulnom kell arról, hogyan lehetnék ügyesebb vezető, szervező. Néhány hétvégi képzés során tapasztaltam meg azt, hogy a reggeltől estig történő tanulástól nemhogy nem lettem fáradt, hanem éppen ellenkezőleg: frissnek éreztem magam! Ekkor jutottunk Katával arra – akinek ugyanez volt a tapasztalása – hogy ezzel a tanulási módszerrel mindenki sokkal jobban érezhetné magát. Mivel a Kata angol tanár volt, arra jutottunk, hogy angol nyelviskolát alapítunk. Ez lett a MÁS Nyelviskola,

Az elejétől mások voltunk és rájöttünk, hogy mi nem akarunk egy “sokadik” nyelviskola lenni és egyáltalán nem hittünk a csoportos angol tanításban. Azt is láttuk, hogy a magántanári szituációban is rengeteg a kötöttség és az otthoni tanulás és ettől is jobb megoldásra vágytunk. Így került kidolgozásra az a módszer, amit Hollywood Nyelvstúdió Szisztémának hívunk.

Milassin Tamás

A Hollywood Nyelvstúdió oktatási vezetőjétől

Rengeteg képzést elvégeztem már, mire rádöbbentem, hogy a legfőbb célom, az hogy tanítsak,és átadjam azt a tudást, aminek a birtokában kerültem. Azóta arra is rájöttem, hogy nem a saját tudásomat kell átadnom, „csupán” a tanfolyamokat, amiket tanultam. Ezt viszont oly módon, hogy mindenki leszűrje belőle azt, ami számára igaz és használható. Ezért lettem tanfolyamfelügyelő.

Személyes célom az, hogy akit velem tanul, az úgy menjen ki az ajtón, hogy aznap is tanult hasznosat. Mivel egész életemben tanuló voltam (most is), tudom milyen érzés vizsgára tanulni. Rengeteg vizsgát tettem le jelesre, úgy, hogy az anyagok nagy részét semmire nem tudom felhasználni.

Oktatásvezetőként azt kívánom Neked, hogy itt a Hollywoodban csak és kizárólag azért tanulj, hogy alkalmazd, amit megtanultál.

Azért képződj, hogy legyél jobb a munkádban és keress több pénzt. Abban a szent pillanatban, hogy olyasmit tanulsz itt, amit úgy érzed, nem tudsz a munkádban azonnal hasznosítani, KERESS engem bizalommal, mert ez a posztom legfőbb célja.

Nemes Zsolt

A Hollywood Nyelvstúdió területi vezetőjétől

Én a Hollywood Nyelvstúdióban tanultam meg angolul. Ez a módszer valóban fájdalom és szenvedés nélküli tanulást kínál, ahol valóban gyorsan előáll a nyelvtudás, ha az ember beleteszi a szükséges időt.

Külön motivációm is volt, mivel válogatott kardvívóként sokat jártam külföldi versenyeken. Ezen alkalmakkor bizony hamar én lettem a tolmács, ahogyan haladtam előre az angol nyelv elsajátításában.

Annyira megkedveltem a nyelvtanulást és olyan sok nyereségem származott a nyelvtudásból, hogy beszálltam a családi vállalkozásba és én vezetem 2018 szeptember 14-től a Hollywood Nyelvstúdió Nyugatit.

Félreértés ne essék: ha valaki azt hinné, hogy léteznek csoda módszerek, amelyekkel megspórolhatjuk a tanulást, az hamar rá fog jönni arra, hogy ez csak illúzió. Mint ahogyan az is illúzió, hogy a csoportos nyelvóra vagy a magántanári óra után sok házi feladattal, egyedül otthon tanulva célhoz jutunk. Ez csak keveseknek sikerül.

A kardvívásban elért Európa bajnoki arany és bronz érmeim ugyanarra tanítottak, mint a nyelvtanulás: befektetett idő és energia nélkül elképzelhetetlen az eredmény. Viszont a sportban és a nyelvtanulásban az is igazolódott, hogy a rendszeresség és kitartás sokkal fontosabb a tehetségnél.

Milassin Mór

A Hollywood Nyelvstúdió kvalifikációs vezetőjétől

Nem hiszek a véletlenekben, a Hollywood Nyelvstúdióval pontosan akkor találkoztam amikor a leginkább szükségem volt egy olyan támogató közösségre, ahol igazán jól érzem magam és úgy érzem hasznos, amit csinálhatok.

Fiatal korom ellenére több területen is volt szerencsém kipróbálni magamat. 20 éven keresztül versenyszerűen úsztam és tagja voltam a Magyar Úszó Válogatottnak 2007-2018 között. Több világversenyen is volt szerencsém képviselni Magyarországot, és eredményeim alapján elnyertem egy sport ösztöndíjat az Egyesült Államokba, így a Missouri Állami Egyetemen diplomáztam Pszichológia, Kommunikáció szakon. Az egyetemi 4 év alatt vált az angol igazán életem részévé, és azóta is használom minden nap. Miután lediplomáztam, visszaköltöztem Magyarországra, ahol két évig úszóedzőként dolgoztam Hosszú Katinka egyesületében és angol nyelven irányítottam a fiatalok felkészülését.

Úgy gondolom mindenki meg tud tanulni angolul, ha a megfelelő tanulási módszert választja, és útját egy mentor kiséri végig. Meggyőződésem szerint a Hollywood Nyelvtanulási Szisztéma mind a két területen professzionális segítséget tud nyújtani a tanulóknak, és célom, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt át tudjam adni azt a szenvedélyt az angol tanulás iránt melyet a Hollywood Márka hordoz magában.

Bódizs Boglárka

A Hollywood Nyelvstúdió Móricz körtér vezetőjétől

„Egész kis koromtól kezdve azt mondták a tanáraim, hogy nekem is a tanári pályát kellene választanom. Én ezt egészen addig furcsának gondoltam, amíg rá nem találtam a Hollywood Nyelvstúdióra 2019 júniusában. Általános iskolában én is nagyon szenvedtem az angollal, utáltam.

Aztán a középiskolában az angol lett a kedvencem, mert én azok szerencsések közé́ tartozhattam, akinek remek angol tanára volt. Viszont tudom, hogy sajnos nagyon kevesen ilyen szerencsések, de itt a Hollywood Nyelvstúdióban használt módszernek hála, bárki nagyon rövid idő alatt tökéletesen megtanulhat angolul. Mi itt a suliban mindennap kicsit jobbá tesszük a világot. Imádom, hogy a tanulóink csillogó szemekkel érkeznek és távoznak, szívesen tanulnak, én pedig részese lehetek annak, hogy elérjék a céljaikat, és ezzel teljesen megváltoztatják az életüket.

A tanítás mellet a PPKE jogi karán tanulok jogásznak, ami az angol után a másik szenvedélyem. Szabadidőmben balettozok, ahol nagyon fontos a mozdulatok tökéletesen legyenek kivitelezve, és ezzel az attitűddel állok a tanulókhoz és az iskolához is. Tőlünk csak tökéletes szolgáltatást kaphatsz. Büszkeséggel tölt el, hogy Hollywood Nyelvstúdió csapattag lehetek!”

Krisztián Klaudia

A Hollywood Nyelvstúdió Déli vezetőjétől

„Azért jelentkeztem a Hollywood Nyelvstúdióba dolgozni, mert egészen kicsi korom óta nagyon szerettem az angolt és jó érzés, ha segíthetek átadni ezt a tudást. Hét évesen volt először nyelvi órám, de igazán 5. osztályban, angol tagozaton szerettem bele és hetedikes voltam, mikor eldöntöttem, ebbe az irányba megyek tovább.
Kéttannyelvű gimnáziumban végeztem, ahol több tantárgyat angolul tanultam és kifejezetten nyelvvizsga részekre felkészítő óra, illetve félévente nyelvvizsga gyakorlat volt a követelmény. Az érettségi után anglisztika szakra jártam, ahol további kulturális és célirányos nyelvi ismereteket szereztem. Több országban volt lehetőségem tanulmányi csereprogramban résztvenni és pár hónapot bentlakásos bébiszitterként is eltöltöttem az Egyesült Királyságban. Az angol mellett olaszul tanultam középiskolában és mai napig folytatom a nyelv elsajátítását.
Borzasztó látni, hogy egy ilyen nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező világban a magyar gyerekek nem kapnak megfelelő nyelvi oktatást a hagyományos iskolai rendszerben, ezért szívesen foglalkozom nyolcadikos felvételi, érettségi és nyelvvizsga felkészítéssel az egészen fiatalokkal. Mivel nagy számban felnőttek és nyugdíjasok is vannak a tanulók között, volt lehetőségem az ő igényeiket megismerni és a stúdióban segíteni a haladásukat a céljuk felé.
A legjobb dolog ebben a munkában, bármilyen hangulatban vagyok is a nyitás előtt, mindig boldogan megyek haza a sok pozitív visszajelzéstől, amit a tanulók napközben mesélnek.
Ezenkívül az sem utolsó szempont, hogy a munkatársakkal egy nagy családként támogatjuk egymást és mindig megosztjuk az észrevételeinket, tapasztalatainkat és együtt folyamatosan képezzük magunkat mi is, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.”

Szuromi Anna

A Hollywood Nyelvstúdió Győr vezetőjétől

„Szerencsés voltam, hogy a szüleim annak idején, általános iskola első osztályától kezdve angol csoportban taníttattak. Akkor még persze nem értettem, hogy mennyire fontos egy idegen nyelv elsajátítása, csak egy tantárgy volt a sok közül. Ahogy idősödtem, úgy kezdett tisztulni, hogy az angol nyelv rengeteg ajtót nyithat meg és jelentős szerepet játszhat az életemben a szó legpozitívabb értelmében. Viszonylag korán rájöttem, hogy az angol nyelvvel szeretnék foglalkozni.

Az évek során kicsit másfelé vitt az élet a vállalkozó szellemiségem és az egyetemi tanulmányaim miatt, de kisebb nagyobb fordítói munkákat ezidő alatt is vállaltam, nem engedtem el az angollal kapcsolatos céljaimat, sőt ezeknek a kitérőknek hála ráébredtem, hogy szeretek segíteni az embereknek, szeretek foglalkozni velük. Az elképzelés tehát adott volt, már csak ötvözni kellett a kettőt.

Ekkor szinte már sorsszerűen találtam meg a Hollywood Nyelvstúdiót, ahol egy fantasztikus tanulási módszert ismertem meg, ami feledtette az összes tanulási nehézséget, amivel akár középiskolában, akár egyetemen összeakadtam. Megtestesít mindent, amit a célommal kapcsolatban megfogalmaztam, és a saját szememmel látom, hogy tanulóink örömmel érkeznek hozzánk és elégedetten távoznak tőlünk céljuk elérésékor.”

Ouatiki Omar Mehdi

A Hollywood Nyelvstúdió Zalaegerszeg vezetőjétől

Már egész korán elkezdett érdekelni az angol nyelv, így a tanulása is könnyedén ment számomra. Motivációm is akadt, ugyanis sokat jártunk külföldre a családommal. Szörnyen büszke voltam, amikor rám maradt a tolmácsolás és én kommunikálhattam a helyiekkel. Ez extra löketet adott minden alkalommal, amikor elém került a nyelvkönyv.

Aztán nem túl régen volt szerencsém kijutni egy óceánjáró hajóra. Fél évet töltöttem egy hatalmas hajón, ahol legalább 90 nemzetiséggel találkozhattam!  Rengeteget tanultam, mind a különböző nemzetek együttéléséről, mind a nyelv fontosságáról. Az angol nyelvnek köszönhetően, olyan barátokra tettem szert, akik már családtaggá váltak számomra, valamint a nyelvnek köszönhetően tölthettem két hetet Los Angeles-ben, egy családnál.

Ahogy hazaérkeztem, szinte sorsszerűen futottam bele a nagykanizsai Hollywood Nyelvstúdióba és Déliába. Magával ragadott az a folyamat és az a tananyag, amit Kristóf Kata álmodott meg. Nagyszerű volt látni, ahogy Délia segíti és támogatja a tanulókat, akik könnyedén szárnyalnak a tananyagon.

Jó érzés látni, és hallani, amikor a tanulóink vidáman jönnek hozzánk, sokszor még a szabadidejüket is nálunk töltik. Hát nem fantasztikus, mire képes egy jó nyelvtanulási szisztéma?! Hogy mennyi mindent el lehet érni vele?!

Én megtaláltam a helyem, azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek, és közben én magam is fejlődök. Nem utolsó sorban pedig fantasztikus emberek vesznek körül, fantasztikus álmokkal!

Gredics Orsolya

A Hollywood Nyelvstúdió Pécs vezetőjétől

„Az idegen nyelvek mindig meghatározó szerepet játszottak az életemben. Az általános iskolában elsajátított románnal egy új világ nyílt meg előttem, ami motivációt adott arra, hogy folytassam ezt az utat – amit az angollal és a némettel meg is tettem.

Mindig azon szerencsés emberek közé tartoztam, akik nagyon szeretnek tanulni. Számomra nincs annál nagyobb sikerélmény, mint amikor valami nekem eddig idegen dolgot elsajátítok, és már egész kicsi koromtól szerettem volna másoknak is ebben segíteni. Ezért, amikor megkérdezték, hogy „mi leszek, ha nagy leszek”, mindig valamilyen pedagógusi szakma volt a válasz. Viszont ahogy sokakat, engem is hamar kiábrándított magából a közoktatás, nem csak a tanulói, de az egyetem elkezdtével a tanári oldalról is.

Miután már lemondtam a tanári pályáról, évekig tanakodtam azon, hogy mivel szeretnék igazán foglalkozni. Teljesen véletlenül találtam rá a Hollywoodra, éppen akkor, amikor a legnagyobb szükségem volt rá. Azonnal beleszerettem ebbe a tanulási módszerbe, ami nekem is visszaadta a tanulás és oktatás örömét. Az a célom, hogy másoknak is segítsek a nyelvtudással nyíló új világokba lépni, és ezt itt nap mint nap megtehetem. A tanulók öröme, amikor valami újat megtanulnak, hatalmas sikerélmény nekem is!”

Sándor Zsófia

A Hollywood Nyelvstúdió Nagykanizsa vezetőjétől

Amikor elkezdtem angolra járni a nagykanizsai Hollywood-ba Kristóf Katához, egyből láttam, hogy végre megtaláltam azt a nyelvtanulási módszert, amit addig hiába reméltem. Beleszerettem és egyszer csak „azon vettem észre magamat”, hogy saját nyelvstúdiót működtetek.

Imádok segíteni a rohanó élet által megtépázott embereknek, de nagyszerűen tudom használni a tanulási módszert a saját kislányommal történő együtt tanulásban is.

Célom biztonságos környezetet teremteni a nyelvet tanulni vágyó emberek számára. Az idegen nyelvtudást minden épelméjű ember számára elérhetővé tenni, a megtépázott önbecsülést, a súlyosan gátolt kommunikációs és tanulási képességeket rehabilitálni. Elültetni azt a gondolatot, hogy a tanulás igenis lehet jó dolog, szórakoztató és felüdülést eredményező tevékenység, mely elengedhetetlenül szükséges céljaink eléréséhez és álmaink valóra váltásához.

Benkő Délia

A Hollywood Nyelvstúdió Ferihegy vezetőjétől

„Én nagyon szerencsés voltam, mert az angol nyelvet általános iskolában sajátítottam el, és nagyon sok kaput nyitott meg előttem. Az egyetemen az angol miatt tudtam könnyen foglalkozni tudományokkal, főleg fizikával és matematikával, és egyik legnagyobb szenvedélyemmel a társasjátékokkal és azok írásával. Az internet egy csoda, és a fellelhető információ nagy része angolul van. Emiatt az angol nyelv még több tanulási, és önfejlesztési lehetőséget adott nekem.

Gimnazista koromban sokat önkénteskedtem, segítettem mozgássérülteknek, és értelmi sérülteknek. Mindig is nagyon szerettem másoknak segíteni, hogy elérjék a céljaikat, de eddig kevés eszközöm volt hozzá.

A Hollywood Nyelvstúdióban megtaláltam két legnagyobb szenvedélyem egyesülését. Az angolt, és mások segítségét. Nagyon örülök, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, mert itt mindenki szeret bőségesen adni. Nagyon boldog vagyok, hogy itt egy olyan hatalmas kincs megszerzésében segíthetek másoknak, mint egy teljesen új nyelv és a vele járó új gondolkodásmód megszerzése.

Sikeres tanulást kívánok!”

Sándor Zsófia

A Hollywood Nyelvstúdió Deák Ferenc tér vezetőjétől

Én a zenei pályán indultam el, alap képesítésem zongoratanár. Nagyon szerettem zenét és hangszeres tudást átadni, és a sors jóvoltából elvetődtem az USA-ba, majd onnan hazatérve kikötöttem „egy magyarhoni Hollywoodban”, a Hollywood Nyelvstúdióban.

A spontán beszéd nem más, mint rögtönzés. Pontosan ugyanúgy működik, mint a zenében az improvizáció. Erre a kutatásom során jöttem rá, miközben anyagot gyűjtöttem a szakdolgozatomhoz. 12 éves zenepedagógusi pályafutásom során volt alkalmam a tanórákon improvizációval kísérletezni, és azt tapasztaltam, hogy tulajdonképpen a zene is egy nyelv, melyben a harmóniák, rövid dallamok nem egyebek, mint mondatszerkezeti elemek, melyeket alaposan begyakorolva képesek leszünk rögtönözni. Ekkor kezdtem el igazán érdeklődni a nyelvek iránt.

Mesterdiplomámat a Wisconsin Egyetemen szereztem, az ott eltöltött két év alatt tanárasszisztensként megismerkedtem olyan tanítási és tanulási módszerekkel, melyek nagyon hatékonyak, de nálunk még kevésbé ismertek. A Hollywood Nyelvstúdió innovatív pedagógiai módszerével tökéletesen képes vagyok azonosulni, ez egy remek lehetőség számomra.

Szabó Lajos Sebestyén

A Hollywood Nyelvstúdió Marosvásárhely vezetőjétől

A különböző nyelvek régóta meghatározó szerepet látnak el az életemben. A középiskolai román, német és angol alapszintű, megalapozó jellegű nyelvismereteim után a líceumi éveim alatt intenzív angol nyelvoktatásban részesültem. Tanulmányaim során az idegen nyelvek elsajátítása mellett vezetői szerepkörökben is lehetőségem nyílt kipróbálni magam, az egyetemen menedzseri képességeimet is fejleszthettem.

A nyelvstúdióban eltöltött éveim alatt kezdett el foglalkoztatni a stúdió megújításának gondolata, és hogy a jelenlegi működését hogyan lehetne még hatékonyabbá és gördülékenyebbé tenni. Ez a gondolat mozgatórugóként ösztönöz, hiszen szeretek hálózatban és rendszerben gondolkodni. Úgy gondolom, hogy a stúdió optimális működéséhez minden egyes mozgatórugónak helyes pozícióban kell állnia. 

Úgy gondolom, hogy a stúdió lelke a csapat és a legfőbb vágyam, hogy ezt a fiatal dinamikus, céltudatos és boldog csapatot vezessem. A stúdió olyan, mint egy élő organizmus, vannak szükségletei, megoldásra váró problémái és „érzései”. A csapatszellem megtartásához, valamint ahhoz, hogy bizalmat sugározhasson ki magából, a vezetőnek át kell látnia és éreznie a stúdió egész működését, és együtt kell lélegeznie vele.

Molnar Szende

A Hollywood Nyelvstúdió Székesfehérvár vezetőjétől

„Nagy szerencsémre a szüleim jó iskolába írattak be annak idején, így viszonylag hamar találkoztam az angollal, már másodikos koromban. Akkoriban nem nagyon érdekelt a dolog, csak azt mondták csináljam. Mit volt mit tenni, jártam angolra, és valahogy csak úgy ragadt rám a nyelv. Felsőben a jobbik angol csoportba kerültem, majd felvételt nyertem egy hatosztályos angol faktos gimibe. Heti hat angol órám volt, ám én is találkoztam a közoktatás problémájával, miszerint egy 20 fős csoportban nem jut idő mindenkire. Sikerült az emelt érettségi, viszont a szóbeli rosszabb lett, mint az írásbeli. Először nem gondoltam, hogy ez fontos, de később olyan szakra kerültem egyetemen, ahol minden tárgyam angolul volt, csupa-csupa külföldi szaktárssal. Mondanom sem kell, meg sem mertem szólalni, tipikus túlgondoló voltam, hogy vajon beégek ha ezt meg azt mondom? Ez igy biztos helyes? Ijesztő volt, de helyt kellett állni, így egy idő után az angolom egy új szintre került. 

2022 végén épp munkát kerestem egyetem mellett, és szembejött Katáék hirdetése, és szerencsémre kiválasztottak az interjún. Rengeteg hasznos dolgot tanultam, mellyel tudom segíteni az olyan embereket, akiknek szintén nehezen megy a beszéd angolul, de nincsenek abban a helyzetben, hogy minden nap angolul beszéljenek, és ilyen ingerek érjék őket nap mint nap. Olyan dolgokat tud ez a módszer, melyeket ha anno tudok, most lehet nem ott tartanék, ahol, hanem lehet már a második mester diplomám taposnám ahelyett, hogy még az elsővel küzdök. Hihetetlen látni, ahogy tanulók, akik még sosem tanultak angolt, hónapok alatt „felnőnek”, és egyre ügyesebbek és ügyesebbek. Sok tanulóm hallotta már a „te mikor kerültél a könyv végére, hát most kezdted?” kérdést, mert egyszerűen felfoghatatlan a sebesség, amivel valaki képes megtanulni angolul, ha azt csinálja, amit kell. Örülök, hogy ide kerültem, és tanúja lehetek ezeknek a csodáknak.”

Vértes Bálint

A Hollywood Nyelvstúdió Debrecen vezetőjétől

„Már kora gyerekkoromban tudtam, hogy több nyelv több lehetőséget jelent: játékra, kommunikációra, új dolgok tanulására, érdekes emberek és gondolataik megismerésére. Erdélyben nevelkedve,  magyar anyanyelvemmel együtt egyszerre tanultam románul, majd az iskolában angolul. Ez a hármas elkísért az egyetemre is, ahol szakmai tanulmányokat kellett fordítanom “ három nyelven át” :), majd  angol nyelvű szakmai előadásokat tartottam különböző anyanyelvű embereknek. 

Meggyőződésem, hogy tanulni, a szó igaz értelmében, életünk végéig érdemes.

Mindig is kulcsfontosságú volt számomra a tanulásban, munkában és magánéletben egyaránt, a kommunikáció és a körülöttem lévő emberek közösségbe szervezése. Az angol nyelv ebben hű társam volt, legyen szó új ismeretek megszerzéséről, új szakmai kihívások megoldásáról, új tájak meghódításáról, új barátságok megkötéséről vagy új kalandok megéléséről. 

Kinyitja számomra a világot, hidat épít sok különböző kultúrájú ember között, lehetőséget a kapcsolódásra. 

Örömömre szolgál, hogy a Hollywood Nyelvstúdiók debreceni Stúdiójának vezetőjeként  tanulók sokaságát támogathatom abban, hogy megtapasztalja az életében az angol (esetleg román) nyelvtudás áldásos hatását. Mindezt egy olyan nyelvtanulási rendszer segítségével, mely egyedülálló a világon.

A debreceni Stúdióban közösség is épül. Egymással kapcsolódó, egymást emelő, egymásnak segítő, szurkoló, egymást elismerő tanulóink itt erősödnek meg, hogy a saját életükben sikeresen alkalmazni tudják a nyelvtudásukat. És így köttetnek, akár  életre szóló, barátságok.:) 

A debreceni Stúdióban közösség épül. Olyan elkötelezett, magasan képzett trénerek közössége, akik a Hollywood Stúdiók nagy csapatának részeként, minden tudásukkal, empátiával és szeretettel támogatják a tanulóinkat a céljuk elérésében.

Azt mondhatom, hogy itt minden számomra fontos dolog együtt van: nyelv, tanulás, kommunikáció, szeretetteljes közösség és olyan emberek akiknek céljaik vannak az életben, és tesznek is ezekért a célokért. Nagyon inspiráló egy ilyen közösség részének és vezetőjének lenni!”

Buslig Júlia

A Hollywood Nyelvstúdió Keleti vezetőjétől

„Az ember általában két dolog miatt ér el eredményeket az életben: tudja, hogy miért akarja, és tudja, hogyan csinálja. Ez a nyelvtanulással sincs másként. Tudod, miért tanulsz angolul, de tudod-e, hogyan csináld?

Mert ezen a “hogyanon” áll vagy bukik számodra a dolog. Sajnos a közoktatásbeli tanáraink sem mindig jeleskedtek abban, hogy valóban megtanítsanak. Azt persze tanulóként gyakran hallja az ember, hogy “az a bajod fiam, hogy nem tudsz tanulni”, hogy “nincs nyelvérzéked”, meg hogy “diszlexiás vagy”, de hogy valójában, ténylegesen hogyan is csináld ezt a “tanulás”-nak nevezett dolgot, igazából soha senki nem mondja el az óvodától az egyetemig.

Az a döbbenetes, hogy ennek ellenére mégis létezik a világban egy pontos módszer, amely valóban, eredményekkel igazolhatóan megtanít tanulni. Hogy miért ülnek rajta mások, nem tudom. Mi nem ülünk rajta, hanem megosztjuk veled. Tanulóink között általános iskolásoktól egyetemi tanárokig nagyon sokaknak segítettünk már elérni a nyelvtanulással kapcsolatos céljukat, amely célok korábban valahogy akár éveken, évtizedeken át csupán álmok maradtak.

A hiba soha nem a tanuló “készülékében” van. Megnyugodhatsz, neked is menni fog! Várunk!”

Novák Natália

A Hollywood Nyelvstúdió Nyugati vezetőjétől

Én a zenei pályán indultam el, alap képesítésem zongoratanár. Nagyon szerettem zenét és hangszeres tudást átadni, és a sors jóvoltából elvetődtem az USA-ba, majd onnan hazatérve kikötöttem „egy magyarhoni Hollywoodban”, a Hollywood Nyelvstúdióban.

A spontán beszéd nem más, mint rögtönzés. Pontosan ugyanúgy működik, mint a zenében az improvizáció. Erre a kutatásom során jöttem rá, miközben anyagot gyűjtöttem a szakdolgozatomhoz. 12 éves zenepedagógusi pályafutásom során volt alkalmam a tanórákon improvizációval kísérletezni, és azt tapasztaltam, hogy tulajdonképpen a zene is egy nyelv, melyben a harmóniák, rövid dallamok nem egyebek, mint mondatszerkezeti elemek, melyeket alaposan begyakorolva képesek leszünk rögtönözni. Ekkor kezdtem el igazán érdeklődni a nyelvek iránt.

Mesterdiplomámat a Wisconsin Egyetemen szereztem, az ott eltöltött két év alatt tanárasszisztensként megismerkedtem olyan tanítási és tanulási módszerekkel, melyek nagyon hatékonyak, de nálunk még kevésbé ismertek. A Hollywood Nyelvstúdió innovatív pedagógiai módszerével tökéletesen képes vagyok azonosulni, ez egy remek lehetőség számomra.

Szabó Lajos Sebestyén

A Hollywood Nyelvstúdió Szeged vezetőjétől

Pici kislány korom óta imádom a zenét és az angol nyelvű dalok mindig nagyon megfogtak. Kilenc éves koromban kezdtem el angolt tanulni és egyből beleszerettem. Akkoriban még nem volt Internet elérhetőségem, így hallás alapján írtam le a kedvenc dalaim szövegeit, majd le is fordítottam ezeket. Tizenhárom évesen már anyanyelvű amerikaiakkal kommunikáltam és egyértelmű lett, hogy angol szakon folytatom tanulmányaimat.

Már 17 évesen meglett a gondolat a fejemben, hogy angol nyelvterületen szeretnék élni, így 21 évesen egyedül kiköltöztem Londonba. Összesen 7 évet éltem Londonban, Mallorcán és Madridban, ahol napi szinten használtam az angolt és még időközben spanyolul is megtanultam.

A Hollywood Nyelvstúdiókat többen is ajánlották nekem és szeptemberben találkoztunk Kristóf Katával a 2020 elején nyíló szegedi nyelvstúdió kapcsán.

Az első pillanattól tudtam, hogy nekem itt a helyem. A barátságos légkör, a segítőkészség, a tananyag, a tanulási módszer mind olyan dolgok, amik miatt beleszerettem ebbe a nyelvstúdióba.
Szeretném átadni az angol iránti lelkesedésemet és érdeklődésemet minden tanulni vágyó embernek és el szeretném elültetni a köztudatban, hogy a tanulás egy jó dolog és elengedhetetlen a célok és álmok megvalósításához.

Szőke Eszter

A Hollywood Nyelvstúdió Online classroom vezetőjétől

„Számomra a Hollywood Nyelvstúdió nem csak egy munkahely, sokkal több annál. Mindig közel állt hozzám a nyelvtanulás, mivel szeretek utazni és új kultúrákat megismerni, az egyetemen is japán szakot végeztem, de különösen fontosnak tartom az angolt, hisz a világon mindenütt beszélik. A mindennapi életünkben folyton találkozunk vele, utazáskor, a munkában, reklámokban, zenékben, bárhol az interneten. Képtelen vagyok elképzelni az életem angol nyelv nélkül, és úgy gondolom, hogy a legfontosabb dolgok közé tartozik, amit egy ember megtanulhat. 

Itt a Hollywoodban a módszernek köszönhetően ez nem csak egy álom az emberek számára, hanem egy biztos pont, ahol eltökélt, segítőkész munkatársak csapata áll a tanulók mellett és vezeti őket, hogy mindenképpen elérjék a céljaikat, legyenek teljesen kezdők, vagy olyanok, akik akár tíz évet is rászántak az angolra, de valahogy mégsem sikerült elsajátítaniuk. Itt nem csak elhadarjuk az anyagot és azt várjuk, hogy a tanuló már tudja is használni. Nem magoltatunk szavakat. Nálunk a tanulók egy olyan módszert láthatnak, ami megtanítja őket nem csak a nyelvre, hanem arra is, hogyan tanulhatnak meg bármit, amit csak szeretnének, és ezzel visszaadjuk nekik a tanulás szeretetét. 

Csodálatos látni, hogy a Hollywoodban tényleg sikeresek a tanulóink, hogy mennyire boldoggá és motiválttá teszi őket minden apró lépés, akár egy új nyelvtan, akár egy új kifejezés elsajátítása. A hálás szavak, amiket minden nap hallunk tőlük, hogy itt végre sikerül úgy tanulniuk az angolt, hogy azt tényleg ne felejtsék el, és merjék is használni, olyan motivációval tüzelnek fel engem is, amit mással össze sem lehet hasonlítani. Ezért szeretem a Hollywood Nyelvstúdiót.”

Csaba Fruzsina

Menü