+36703418854

Gábor a dél-afrikai bozótból hívott

Gábor a dél-afrikai bozótból hívott

Egy éjjel-nappal tárgyaló, elfoglalt ügyvezető mikor tanuljon angolul?

„Kata, innen hívlak, a dél-afrikai bozótból! Ezzel nem várhatok, míg haza érek. Képzeld, nagyon megdicsértek a német tulajdonosok, angolul prezentáltam, és végig csináltam az egész ügyvezetői tanácskozást! Ez nem ment volna nélküled! Nagyon köszönöm.”

Hát, ettől elakadt a szavam. Gábor egy évig járt hozzám, erre a dél-afrikai konferenciára készültünk. Ő a német Steinhoff cégcsoport egyik magyarországi gyárának igazgatója volt. Folyékonyan és magabiztosan beszélt németül, de a nemzetközi ügyvezetői tanácskozásokon csak angolul folyt a szó. Mivel Gábor nem tudott angolul, a pozíciója is veszélybe került, mert nem tudta a magyarországi gyárat megfelelően képviselni a nemzetközi értekezleteken.

Komoly elvárást fogalmaztak meg felé a tulajdonosok: a következő nemzetközi meetingen angolul kell beszélnie! De egy éjjel-nappal tárgyaló, országról országra, városról városra járó, elfoglalt ügyvezető hogy és mikor tanuljon angolul? Amikor mi nyitottunk, Gábor már javában dolgozott, és zárásig soha nem ért volna oda a munkája miatt. Azért mégis megoldottuk!

Sikerült! Hogyan? Annyit elárulhatok, hogy rendkívüli szorgalommal, kitartással és persze nem csak a nyitvatartási időben.

Leave a Reply


You must be logged in to post a comment.