+36703418854

Két nyelvet megtanulni egy helyen?

Két nyelvet megtanulni egy helyen?

Melinda két szakmai nyelvvizsgát is szerzett a Hollywoodban

Munkatársam Nóra hívott fel egy nap azzal, hogy van itt egy lány, és neki csak a BME gazdasági nyelvvizsga lesz jó. KITEX gazdaságit tudunk, azzal semmi gond, de BME? Felhívtam a BME Nyelvvizsga Központot, és kértem egy rövid tájékoztatást a követelményekkel kapcsolatban.

A sejtelmem beigazolódott, a BME gazdasági nyelvvizsga nem néhány üzleti fordulattal kibővített általános nyelvvizsga! „Ha valaki ezt a nyelvvizsgát akarja letenni, ha akarja, ha nem, közgazdásszá kell válnia, angol gazdasági magazinokat kell olvasgatnia, és teljesen képbe kell lennie az aktuális világgazdasági hírekkel kapcsolatban is.” – így szólt a tájékoztató.

Én ugyan kiválóan tudok angolul, elmondok bármit, ha kell, és még közgazdasági tanulmányokat is folytattam, vállalatirányítást és nemzetközi marketinget tanultam korábban két különböző gazdasági főiskolán is, de sem közgazdász, sem az aktuális világgazdasági kérdésekben jártas nem vagyok. Akkor mi legyen? Egy hollywoodi történet nem fejeződhet be egy kudarccal! „Melinda, én vállalom, hogy odateszem Neked az angolt és a tanulási módszert, amivel nagyon gyorsan fogsz haladni. Te odateszed hozzá a szakmai részt? Mivel a felét Te fogod megoldani, vállalom fél áron. Bevállalod? — kérdeztem tőle.

Bevállalta, és nem csak az angolt, hanem az angol után a németet is. KÉT BME gazdasági szaknyelvi vizsga, két éven belül…

Leave a Reply


You must be logged in to post a comment.